>

Τα Σημαντικα μας

  • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου....
  • ...απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα οι διευκρινίσεις έχουν ως εξής....
  • Οι οδηγίες που δίνονται για έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, διευκρινίζουν ότι ....
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φθιώτιδας μας δίνει μερικές πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες. Για τις καταλήψεις ισχύει....
  • Η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό σε σχολικές μονάδες Π.Ε προβλέπεται στις....

Γνώση ίσον Δύναμη για τους Συλλόγους Γονέων





Ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

Με στόχο την κατάρτιση, την ενημέρωση και τελικά την παρότρυνση των γονέων να ασχοληθούν με τα Συλλογικά τους όργανα στα σχολεία των παιδιών τους, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής διοργάνωσε για 2η φορά σχετική Ημερίδα.
Το υλικό που περιλάμβαναν οι εισηγήσεις αφορούσε στην κωδικοποίηση της λειτουργίας των Συλλόγων Γονέων αλλά και το πλαίσιο ενασχόλησης και διεκδικήσεων.

Σε αυτή τη 2η Ημερίδα της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου 2017 έγινε εκτενής αναφορά στην οργάνωση και λειτουργία των Συλλόγων Γονέων, τις αρχαιρεσίες τους, τα λογιστικά τους, τις δραστηριότητες τους. Έγιναν επεξηγηματικές εισηγήσεις σχετικά με τις εργολαβίες για τα σχολικά κτίρια και τις προμήθειες για το εποπτικό υλικό, το βοηθητικό προσωπικό (φύλακες, τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι κ.λπ.), τις αρμοδιότητες των Σχολικών Επιτροπών, των Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων, των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας.

Οι γονείς που παραβρέθηκαν, μέλη Συλλόγων Γονέων της περιοχής αλλά και των Ενώσεων γειτονικών πόλεων έφυγαν σίγουρα σοφότεροι, αφού παρέμειναν για αρκετές ώρες συμμετέχοντας μέσω ερωτήσεων σε μία ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις. Ωστόσο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν και από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Η ομάδα του Γονέων Δράσεις δε θα μπορούσε να λείψει από τη συγκεκριμένη Ημερίδα, αφού η δραστηριότητα μας ταυτίζεται σε πολλά σημεία.

Και όπως δεσμεύτηκε η Πρόεδρος κα Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου από μικροφώνου μόλις το υλικό ετοιμάστηκε, εμπλουτίστηκε, επικαιροποιήθηκε στάλθηκε σε όλους εμάς που το παρακολουθήσαμε γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η δουλειά αυτή έγινε για να μεταδοθεί.

https://drive.google.com/open?id=1UJtRYXvUSLfFF5WGtffaZh-UaRiDqKK0

Eπικοινωνια

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *